Конструктивни елементи: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
сновни'''Конструктивни елементи''' — основни елементи на конструктивниот систем се: носечки ѕидови, [[Столб|столбови]], [[Греда|греди]], [[меѓукатни конструкции]], кровни конструкции.
 
[[Материјали|Материјалите]] од кои се изведуват конструктивните елементи можат да бидат: [[Дрво (појаснување)|дрво]], [[челик]], армиран бетон, преднапрегнат бетон.