Разлика помеѓу преработките на „Жито“

Додадени 405 бајти ,  пред 4 години
File:Пченица (жито) МК 02.jpg|Нива со зрела [[пченица]] пред жетва
File:Пченица МК 01.jpg|Пченица во созревање во [[Македонија]]
File:Нива со јачмен.jpg|Поле со јачмен во [[Македонија]]
File:Јачмен МК 03.jpg|Нива со созреан јачмен во [[Македонија]]
File:Јачмен МК 04.jpg|Созреани класје на јачмен во [[Македонија]]
File:Јачмен МК 02.jpg|Нива со созреан јачмен во [[Македонија]]
File:Пченица МК 04.jpg|Класје на пченица во созревање во [[Македонија]]
File:Пченица МК 02.jpg|Пченица во созревање во [[Македонија]]