Разлика помеѓу преработките на „Струшки вечери на поезијата“

(Поправка на името на првиот престедател на советот на СВП)
|{{знаме|Кина}}
|-
|[[2016]]<ref>{{цитирање вести|url=http://www.cooltura.mk/literatura/margaret-etvud-od-kanada-dobitnik-na-zlatniot-venec-za-2016|title=Маргарет Етвуд од Канада добитник на Златниот венец за 2016|last==|first=|date=28.02.2013, 12:32|publisher=Cooltura|accessdate=2016-03-21}}</ref>
|[[Маргарет Етвуд]]
|{{знаме|Канада}}
|-
|[[2017]]<ref>{{цитирање вести|url=http://svp.org.mk/charls-simic-dobitnik-na-zlaten-venec-2017/?lang=mk|title=Чарлс Симиќ е добитник на „Златен венец“ на СВП за 2017|last=|first=|date=28.02.2013, 12:32|publisher=Струшки вечери на поезијата|accessdate=2017-08-24}}</ref>
|[[Чарлс Симиќ]]
|{{знаме|САД}}
|}