Разлика помеѓу преработките на „Гроб“

Додадени 522 бајти ,  пред 4 години
* „За војничките гробишта“ (''Za vojnička groblja'') - песна на српската поетеса [[Десанка Максимовиќ]] од [[1964]] година.<ref>Desanka Maksimović, ''Izabrane pesme'' (peto dopunjeno izdanje). Beograd: BIGZ, 1985, стр. 172.</ref>
* „Трње на гробот“ - басна на американскиот писател [[Емброуз Бирс]].<ref> Емброуз Бирс, ''Басни''. Скопје: Темплум, 2016, стр. 63.</ref>
* „Светли гробови “ - песна на српскиот поет [[Јован Јовановиќ - Змај]].<ref>Јован Јовановиħ Змај, ''Песме''. Београд: Рад, 1963, стр. 159-163.</ref>
* „На гробот на Хафис “ (''На гробу Хафисовом'') - песна на српскиот поет [[Јован Јовановиќ - Змај]].<ref>Јован Јовановиħ Змај, ''Песме''. Београд: Рад, 1963, стр. 39.</ref>
 
== Наводи ==