Разлика помеѓу преработките на „Разговор:Македонско-одрински доброволни чети“

→‎Име на статија: дополнување
(→‎Име на статија: дополнување)
Во македонската историографија не се користи името ''Македонско-одринско ополчение'' се сретнува како Штаб на '''Македоно-одринските доброволечки чети''' види: [http://www.scribd.com/doc/31614246/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0 ПРЕДАВСТВАТА И АТЕНТАТИТЕ ВО МАКЕДОНСКАТАИСТОРИЈА] или '''Македонско-одринското доброволство''' види: [http://www.youtube.com/watch?v=tDOghNL10XY ВМРО (6) 1908 - 1918 IMRO, young turk revolution, balkan wars], согласно изворите би требало да се промени името... --[[User:Dalco26|Хилариус Книгоподврзувачот]] <small>([[User talk:Dalco26|разговор]])</small> 18:38, 28 ноември 2012 (CET)
::Најубаво име за статијава би било „Македонско-одрински доброволни чети“. Ополчение не постои како збор. --<big><font face="Monotype Corsiva">[[Корисник:MacedonianBoy|Никола]] <sup>[[Разговор со корисник:MacedonianBoy|Стоіаноски]]</sup></font></big> 18:42, 28 ноември 2012 (CET)
 
Во google books македонско-одринско ополчение се користи насекаде: види [http://www.google.com/search?q=%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE+%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE+%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5&btnG=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8&tbm=bks&tbo=1&hl=bg#q=%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE+%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE+%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5&hl=bg&tbo=d&tbm=bks&ei=2Gy2UKSuJ8fRtAaRtoCQBw&start=0&sa=N&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=5dc02627d64c22b7&bpcl=38897761&biw=1280&bih=648 тука] и [http://www.google.com/search?q=%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE+%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE+%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5&btnG=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8&tbm=bks&tbo=1&hl=bg#q=%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE+%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE+%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5&hl=bg&tbo=d&tbm=bks&ei=e222UPoDxeO1BryJgTg&start=10&sa=N&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=5dc02627d64c22b7&bpcl=38897761&biw=1280&bih=648 тука]. Нема ни доброволство, ни дороволни чети. [[User:Jingiby|Jingiby]] <small>([[User talk:Jingiby|разговор]])</small> 21:04, 28 ноември 2012 (CET)
3.634

уредувања