Разлика помеѓу преработките на „Универзитет „Св. Кирил и Методиј““

с
с
== Универзитетска библиотека ==
{{главна|Национална и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“}}
[[Податотека:НУБСК-Поглед.jpg|мини|десно|Универзитеската библиотека [[НУБ „Св. Климент Охридски“]]]]
Академска библиотека на „Св. Кирил и Меториј“ е [[НУБ „Климент„Св. Климент Охридски“]], која е воедно и [[национална библиотека]] на [[Македонија]]. Отворена е во [[1920]] како библиотека на Филозофскиот факултет, а подоцна станала јавна Народна библиотека и библиотека на универзитетот во сегашната зграда.
 
== Дипломци ==