Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Селска чешма“

нема опис на уредувањето
(→‎За мувата на капата: ново заглавие)
Па, еве го назад тоа што го напишав:
 
===Лузери===
*[[Википедија:Селска чешма (Критики)|Текстот е префрлен во соодветна секција.]]--<big><font face="Monotype Corsiva">[[Корисник:MacedonianBoy|Никола]] <sup>[[Разговор со корисник:MacedonianBoy|Стоіаноски]]</sup></font></big> 12:53, 5 ноември 2010 (CET)
Драги неколку македонски Википедијанци,
 
Колку што гледам, успеавте во последнава година да ги набркате од Македонскава википедија сите заинтересирани, и да си направите од неа приватна забава. Една мала дружина од 4-5 самобендисани ликови, преку самонареченото подобрување, всушност работи на блокирање на еден јавен проект, каков што е Википедија. Со ограничувањето на пристапот на уредувачите, цензурата, рангирањето, систематското потценување на статии преку разни несоодветни тагирања, и слични недоветности кои си ги измисливте, ја намаливте популарноста на Македонската википедија и кај идните уредувачи и кај идните читатели.
 
Се покажува дека моето гледање го делат и многу други читатели и уредници, бидејќи сообраќајот од Македонија кон македонската википедија во Q3/2010 е паднат за 57% во однос на Q3/2009 - од 14,7% на 6,4%! И да споменеме дека уделот од Македонија во сообраќајот е под оној на Кувајт, Катар и сл., што зборува и за популарноста. Прочитајте си ги трендовите овде [http://stats.wikimedia.org/wikimedia/squids/SquidReportPageViewsPerCountryTrends.htm], и чукнете си ги главите!
 
Поради тоа, и покрај тоа што за една-две години со голем ентузијазам започнав неколку илјади статии на македонската википедија, решив да не учествувам во оваа, како што реков, Ваша приватна забава.
 
За жал, и да Ви платеа непријателите на проектот Македонска википедија (а можете самите да ги видите и меѓу некои уредувачи), немаше да можете да направите повеќе штета. Со оглед на енормниот пад на сообраќајот, би Ви сугерирал итно да организирате една средба на која ќе ги анализирате причините и ќе донесете заклучоци во вистинската насока.
 
Ви посакувам што поскоро да Ви светне дека правите глупости,
Црноризец (разговор) 10:37, 4 ноември 2010 (CET)
[[User:Crnorizec|Црноризец]] <small>([[User talk:Crnorizec|разговор]])</small> 10:37, 4 ноември 2010 (CET)