Софија Ротару

Софија Ротару (официјално София Михайловна Евдокименко-Ротару, на руски: София Ротару, на украински: Софiя Ротару, на молдавски: Sofia Rotaru), родена на 7 август 1947 година, е руска, украинска, молдавска и свиетска пејачка, танчерка, текстописец, продуцент, глумица и писателка.

Софија Ротару Песна на годината 2014 година
Софија Ротару Песна на годината 2014 година