Сони Ериксон

Сони Ериксон (англиски:Sony Ericsson) е заедничка компанија основана во 2001. од страна на јапонската компанијa за производство на електроника - Сони и шведската компанија од областа на телекомуникациите - Ериксон.

Wordmark на Sony, во продолжена верзија на Clarendon
Wordmark на Sony, во продолжена верзија на Clarendon

Претседател на компанијата е Мајлс Флинт.

Надворешни врскиУреди