Сони (англиски: Sony, на јапонски: ソニー株式会社) е една од најголемите компании во светот. Основана е во Токио, Јапонија. Еден дел од Сони, со име Сони Електроникс, произведува електроника, видео и комуникациски врски.

Седиштето на Сони
Седиштето на Сони

Надворешни врски уреди