Снежана (филм од 2001)

Снежана: Најволшебната од сите (англиски: Snow White: The Fairest of All) - филм од 2001 година, во режија на Керолајн Томпсон. Главните улоги во филмот ги толкуваат: Миранда Ричардсон и Том Ирвин.

Содржина уреди

Мајката на Снежана умира за време на породувањето и ја остава неа на студот, заедно со таткото Џон. Нив ги посетува претставник на Сатаната, кој им исполнува три желби. Меѓутоа, лошата кралица има свои планови и сака да ги уништи Снежана и кралот Џон.[1]

Наводи уреди

  1. „Снежана“, Вест, година XVII, 6,7 и 8 јануари 2017, стр. 22.