Снежана и седумте џуџиња (филм од 1937)

(Пренасочено од Снежана и седумте џуџиња)

Снежана и седумте џуџиња (англиски: Snow White and the Seven Dwarfs) е американски цртан филм од 1937 година, произведен од Волт Дизни.