Скопско муфтиство

Скопското муфтиство е едно од тринаесетте муфтиства на Исламската верска заедница во Македонија.

Скопско муфтиство
Logo na IVZ.jpg
Karta na muftistvata vo Makedonija.svg
Муфтиства во Македонија
ОснованаИслам
Типнепрофитна организација
Правен статусактивна
Целпредвидува верски и образовни услуги за муслиманската заедница во Македонија.
Седиште\
МестоСкопје, Македонија
РегионМакедонија
Членство?
Службени јазициалбански
турски
македонски

Седиштето на ова муфтиство се наоѓа во градот Скопје.

Ова муфтиство ги опфаќа реоните на градовите: