Синбад: Легендата за седумте мориња

Синбад: Легендата за седумте мориња (англиски: Sinbad: Legend of the Seven Seas) — американски анимиран филм од 2003 година, во режија на Патрик Гилмор и Тим Џонсон. Гласовите во филмот ги позајмуваат: Бред Пит, Кетрин Зета-Џонс, Мишел Фајфер итн.

СодржинаУреди

Синбад е најомилениот, но истовремено и најозлогласениот, отпадник кој плови по непрегледните мориња, секогаш во потрага по авантури. На едно патување до крајот на светот, тој мора да се соочи со безброј опасности кои му ги подготвува лошата божица Ерис. Притоа, нему му помага убавата принцеза...[1]

НаводиУреди

  1. „Синбад: Легендата за седумте мориња“, Вест, година XVII, 6,7 и 8 јануари 2017, стр. 25.