Синагога Кадебостан

Синагогата Кадебостан (турски:?) е еврејски храм кој се наоѓа во Истанбул, Турција. Била изградена околу 1953 година. Нејзин архитект е Алберт Ардити.

Синагога Кадебостан
Основни податоци
МестоИстанбул, Турција
ПрипадностЈудаизам
Архитектонски опис
Архитектонски типсинагога
Завршен1953