Светилиште Фатима ал-Масуме

Светилиштето Фатима ал-Масуме е џамија која се наоѓа во Кум, Иран, вториот свет град во Иран, веднаш по Мешхед. Овој комплекс бил изграден во текот на 17 век.

Светилиште Фатима ал-Масуме
Qom fatima.jpeg
Основни податоци
МестоКум, Иран
КоординатиКоординати: 34°38′30″ N; 50°52′44″ E / 34.6417° N; 50.8790° E / 34.6417; 50.8790
ПрипадностИслам
Осветен17 век
Архитектонски опис
Архитектонски типџамија