Сабашки јазици

Сабашките јазици се подгрупа на малајско-полинезиските јазици од семејството на австронезиски јазици. Тие се зборуваат на Борнео и Сабах.

Сабашки јазици
Географска
распространетост:
Сабах, Борнео
Класификација:австронезиски
Гранки:

ЈазициУреди

Според Бласт (1991) и Аделар и Химелма (2005), оваа група е составена од:

Користена литератураУреди