СУ „Зеф Љуш Марку“ - Скопје

Гимназијата „Зеф Љуш Марку“ (албански: Gjimnazi „Zef Lush Marku“) се наоѓа во Скопје, Општина Чаир[1].

„Зеф Љуш Марку“
„Zef Lush Marku“

Место
Општина: Чаир
Место: Скопје
Основни информации
Настава на: албански
Контактни информации
Портал zeflusmarku.schools.edu.mk

Основање и развој

уреди

Првично, училиштето се наоѓало во Општина Карпош за потоа да биде преместено во Општина Чаир.[2]

Учество на натпревари

уреди

Освоени награди

уреди

Познати личности кои учеле во ова училиште

уреди

Познати личности кои предавале во ова училиште

уреди

Наводи

уреди

Надворешни врски

уреди