Руски прозорец

Руски прозорец (српски: Руски прозор) - роман на српскиот писател Драган Великиќ од 2007 година.

СодржинаУреди

Осврт кон делотоУреди

Романот „Руски прозорец“ е добитник на НИН-овата награда за најдобар српски роман во 2007 година. Притоа, романот добил позитивни оцени од книжевната критика: На пример, во својот осврт кон делото, Миљенко Јерговиќ истакнал дека „како многу големи писатели, Великиќ го создал своето дело како отпор кон она што е главна струја на една книжевност и на една култура“.[1]

НаводиУреди

  1. Dragan Velikić, Islednik, peto izdanje. Beograd: Laguna, 2016, стр. 268.