Роми обединети од Македонија

Роми обединети од Македонија (РОМ) — политичка партија во Република Македонија. Партијата била формирана во 2013 година, а нејзин претседател е Ерџан Селими. Партијата е во коалиција со ВМРО-ДПМНЕ.

Роми обединети од Македонија
(РОМ)
ВодачЕрџан Селими
Генерален секретарСеверџан Едип
Основанасептември 2013[1]
ШтабСкопје, Република Македонија
ИдеологијаЗаштита на правата на Ромите во Македонија
Боибела, зелена, црвена
Собрание
1 / 120
Општини
0 / 80
Мрежно место
www.rom.org.mk
Политика на Република Македонија
Политички партии
Избори

Наводи Уреди

Надворешни врски Уреди