Ресенско муфтиство

Ресенското муфтиство е едно од тринаесетте муфтиства на Исламската верска заедница во Македонија.

Ресенско муфтиство
Муфтиства во Македонија
ОснованаИслам
Виднепрофитна организација
Правен статусактивна
Целпредвидува верски и образовни услуги за муслиманската заедница во Македонија.
МестоРесен, Македонија
РегионМакедонија
Членство?
Службени јазициалбански
турски
македонски

Седиштето на ова муфтиство се наоѓа во градот Ресен.

Ова муфтиство ги опфаќа реоните на градовите: