Регионален пат 2238

регионален пат во Македонија

Регионален пат 2238 (ознака: Р2238) — регионален пат во Македонија, со насока на движење север-југ. Има вкупна должина од 16,3 километри и 2 делници. Патот започнува во селото Маврово и се движи низ планината Бистра, завршувајќи во селото Галичник.[1]

Регионален пат 2238 shield

Регионален пат 2238
Карта
Протегање на регионалниот пат
Информации за правецот
Должина:16,3 км
Поважни клучки
Од:Маврово
До:Галичник
Местоположба
Општини:Маврово и Ростуше
Патна мрежа
Патишта во Македонија

Патот помеѓу Галичник и Лазарополе, иако е предвиден, не е проектиран со соодветни делници и таа должина на патот не е прикажана во вкупната негова должина.

Делници

уреди

Регионалниот пат 2238 според Јавното претпријатие за државни патишта има вкупно 2 различни делници.

Протегање на регионалниот пат
Делница Почеток Крај Потег (км)
врска со   0,0
1535 Маврово Галичник (Селце) 0,0 - 14,1
1536 Галичник (Селце) Галичник (центар) 14,1 - 16,3
врска со  

Поврзано

уреди

Наводи

уреди
  1. „ПАТНА МРЕЖА | Јавно претпријатие за државни патишта“. www.roads.org.mk. Посетено на 2021-01-18.

Надворешни врски

уреди