Револушн фестивал

Револушн фестивал е музички фестивал што се одржува во Куманово.

За првпат, фестивалот се одржал во јуни 2013 година, кога биле присутни 4 000 гледачи. Второто издание се одржало од 29 до 30 август 2014 година, во клубот „Касапски круг“, а настапиле: Суперхикс, ТВ Рејџ, Никифор, Арго, Герила, СИЗ и Конкеринг лајон.[1]

Наводи уреди

  1. „Втора музичка револуција во Куманово“, Дневник, година XVIII, број 5553, петок, 29 август 2014, стр. 21.