Ревматизамот е болест која се јавува кај коските и мускулите. Болеста се лекува со первматични лекови и топли бањи, но не секогаш има резултат.

Ревматизам
Класификација и надворешни извори
СпецијалностРевматологија[*]
МКБ-10M79.0
МКБ-9729.0
MeSHD012216