Рама — најголемото божество во хиндуизмот. Тој се обожува како седмиoт аватар на богот Вишну и исто така како врховен Бог сам по себе.[1]

Ram in Ayodhya.jpg

НаводиУреди

  1. „Rama“. World History Encyclopedia (англиски). Посетено на 2021-03-27.