Аватар

отелотворение или преродба на едно божество во хиндуизмот

Во индиската митологија, Аватар — инкарнација на бог на Земјата.

Вишнуови аватари

Аватар во популарната култура Уреди

  • „Аватар“ (англиски: Avatar) — песна на музичката група Dead Can Dance од 1985 година.[1]

Наводи Уреди