Тук е дискусијата.


Bot statusУреди

Ако не сте против, ќе сакам да му се даде статус на "бот" (робот), така неговите промени ќе бидат разделени во последните измени (Special:Recentchanges), за да се видат ќе треба да се кликне на "show bots". Ова е добро, зато што полесно ќе се видат промените от вистински луѓе.

Ова се прави на meta:Requests for permissions и треба вики-заедницата да е согласна.

Ако ми имате доверие за таа промена, ви молам да напишувате тука, дека сте согласни. --5ko 21:42, 7 Jun 2005 (UTC)

Согласен за бот-статус (Support for bot status):

  • Согласен за бот-статус! (со извичник :)) --FlavrSavr 22:46, 7 Jun 2005 (UTC)
  • Согласен за бот-статус. --Ivica83 22:47, 7 Jun 2005 (UTC)
  • Согласен за бот-статус --Misos 22:57, 7 Jun 2005 (UTC)

Your rights have been changed to botstatus. Waerth 02:03, 8 Jun 2005 (UTC)

Thank you, Waerth, for your quick reaction. --5ko 13:12, 8 Jun 2005 (UTC)
Не е итно, нека здивне малце ботчето... и фала многу! --FlavrSavr 9 July 2005 17:02 (UTC)