Добредојде! Nuvola apps kuickshow.png

Здраво, Makedonier, и добредојде на Википедија! Се надеваме дека Ви се допадна местото и одлучивте да останете. Еве некои страници кои можат да Ви бидат од помош:

Се надевам дека ќе уживате во уредувањето и во тоа што сте википедијанец! Ве молам потпишувајте ги вашите пораки на страниците за разговор користејќи четири тилди (~~~~); ова автоматски ќе го внесе Вашето корисничко име и датумот. Ако ви треба помош, видете Портал/Помош, или поставете го прашањето на оваа страница и ставете {{помош}} пред прашањето. Повторно, добредојде!

Welcome! Nuvola apps kuickshow.png

Hello, and welcome to Wikipedia! We hope that you like this encyclopaedia and that you have decided to be part of it. Here are few articles that may help you if you want to edit here:

We hope that you will enjoy editing here and that you will become a Wikipedian! Please, sign your name when you write your messages on the talk pages by using four tildes (~~~~); this automatically will add your name and the date when the message has been written. If you need any further help, see the Portal/Help, or ask question on this talk page and put the template {{помош}} before the question. Again, welcome! --Brest-bot (разговор) 08:52, 7 февруари 2009 (UTC)

Slavna MakedonijaУреди

Tresi gluposti na drugi mesta, ne po statiite na Vikipedija. Mnogu dobro znam sto e i kako raboti Vikipedija i tokmu poradi toa ti gi izbrisav glupostite. --Никола Стоіаноски 23:13, 27 јуни 2011 (CEST)

ПредупредувањеУреди

Poradi navredi ve predupreduvam da vnimavate kako se odnesuvate kon mene i kon makedonskata zaednica bidejki ja navreduvate. Toa na Vikipedija se sankcionira so blok. Se nadevam deka ke se priberete za da ne se prezemat soodvetni merki sledniot pat. --Никола Стоіаноски 23:35, 27 јуни 2011 (CEST)

Не ја навредувам словенската популација на твојата држава, се разбира дека луѓето од твојата земја се добри и можеме да живееме во мир и пријателство во иднина. Твојата земја има добри луѓе и јас лично имам многу пријатели од твојата земја тука во Германија. Луѓето од твојата земја кои се во Германија ја почитуваат вистинската историја која вели дека Александар и неговата Македонија се грчки и дека вашите предци се Словените кои дошле околу 1000 после Александар (исто тоа го кажа и вашиот прв Претседател Киро Глигоров- еве линк http://www.youtube.com/watch?v=o_gjBAhak18 )
Ако сметаш дека вистината е навреда за тебе, многу ми е жал, но вистината е само вистина ништо повеќе. Ти посакувам добра ноќ и размисли за она што го кажа вашиот прв Претседател - тој ја кажа вистината. --Makedonier (разговор) 00:09, 28 јуни 2011 (CEST)