Добре дојде!

Здраво, L.djinevski, и добре дојде на Википедија! Благодарам за Вашите придонеси. Се надевам дека Ви се допадна проектов и дека одлучивте да останете. Еве неколку страници кои можеби ќе Ви се најдат како корисни:

Се надевам дека ќе уживате во уредувањето овде и во тоа што сте Википедијанец! Ве молам потпишувајте ги Вашите пораки на разговорните страници со внесување на четири тилди (~~~~); ова автоматски ќе го внесе Вашето корисничко име и датумот. Ако Ви треба помош, видете ја страницата Википедија:Прашања, прашајте ме мене на мојата страница за разговор, или поставете го прашањето на оваа страница, а потоа ставете {{помош}} пред прашањето. Уште еднаш, добре дојде!

Античка vs ДревнаУреди

Може ли да образложите што е проблемот со античка. Колку што знам тоа е збор кој се употребува во македонскиот јазик.--brest 11:14, 26 март 2008 (UTC)

Самиот збор на англиски Antient во превод на македонски значи древен. Антика како период е подразбира хеленистички период. Во македонскиот јазик во поново време се повеќе се користи зборот дрвен, како на пример Антички Македонци се почесто се нарекува Древни Македонци.

Статии на странски јазикУреди

Не е пракса статиите да бидат на странски јазик. Подобро е да напишете мал дел ама да е на македонски јазик отколку поголекиот дел да остане на странски јазик. Доколку тоа не се поправи статиите ќе бидат делумно или целосно избришани.--brest 09:00, 9 април 2008 (UTC)

Се согласувам, моја грешка.