Разговор за Википедија:Претпоставете добронамерност

ВСЕЛЕНА ЅВЕЗДИ И СОЅВЕЗДИЈА Уреди

1.ВСЕЛЕНА е бескрајниот простор што не опкружува. 2.Вселената се дели нa: -ЅВЕЗДИ -ПЛАНЕТИ и -САТЕЛИТИ 3.Вселената се формирала од една голема експлозија наречена "Бинг-Банг". 4.Ѕвезда е големо тело изградено од вжештени гасови. 5.Голема група ѕвезди кои се наоѓаат блиску една до друга се нaрекува СОЅВЕЗДИЕ. 6.Соѕвездија се: -ГОЛЕМА МЕЧКА -МАЛА МЕЧКА -ЛАВ -ОРЕЛ -БИК и други.

Назад на проектната страница „Претпоставете добронамерност“.