Разговор:Запорошка Област

На страницава нема разговори.

Зпорошка област ??

Грешка при пишување. Страницата сега е преименувана. Можеби треба да ја искористам приликата да напоменам дека украинските поими во македонскиот се транскрибираат според нивните руски варијанти (но без меки знаци и сл.) Вид. Македонска транскрипција на украинскиот јазик. Благодарам на забелешката. --Б. Јанкулоски (разговор) 04:03, 26 октомври 2011 (CEST)
Назад на страницата „Запорошка Област“.