Оваа високоризична предлошка е заштитена од уредување со цел да се спречи вандализам. (дневник на заштувања). Ве молиме дискутирајте ги измените во страницата за разговор или барајте отстранување на заштитата. Можете да користите {{editprotected}} на страницата за разговор за да побарате од администарторот да изврши уредување наместо вас.

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]


This is the asbox or article stub box meta template. It is the standard template used for creating new or updating existing article stub box templates. It supports most, if not all, stub template styles.

Основна употреба

{{asbox
| image   = just the name of the image, e.g. Image.png - will be sized at 40x30px
| subject  = given before "article", e.g. "this *biographical* article is a stub"
| qualifier = given after "article" e.g. "this article *about a musician* is a stub"w
| category = just the name of the category to place tagged pages in, e.g. History stubs
| name   = the full name of the stub template itself, used to reference itself internally
}}

This simple usage should suffice for a great many stub templates. Additional parameters are described below for advanced use.

Сложена употреба

{{asbox
| image   = Ambox style.png
| pix    = 
| subject  = 
| qualifier = 
| category = 
| tempsort = 
| category1 = 
| tempsort1 = 
| note   = 
| name   = {{subst:FULLPAGENAME}}
}}

Параметри

icon or image

If the image is called with an icon template, icon is set to the full syntax of the template; that's the name of the template, plus any arguments (separated with | ), including the {{ and }} around it. Icon can also be used to provide the full image markup (include the opening and closing square brackets), if special image settings such as "border" are to be used. If the image is called explicitly image is the name of the image :- pix will likely be required as well, the default value for pix is 40x30.

imagealt may be used to override the default alt text which is set to "Stub icon".

pix

The size of the image in pixels (no need to append px). Only required if image is used and this image requires a size different from the default maximum of 40x30 pixels. (Note that in the interests of standardising the formats of stub messages, images of size 40x30 are much preferred.)

subject and qualifier

This subject article qualifier is a stub...

Примери:

 • This geography article about a place in Rohan is a stub...
 • This elementary physics article is a stub...
 • This article about Rudolph the Red-nosed reindeer is a stub...

category

The stub category the articles should go in.

tempsort

If exists the stub template (and any other templates) will be put in its own category sorted as " " (space) followed by tempsort, otherwise it will be sorted with the value of " " (space) followed by the template name.

category1

An optional second stub category the articles should go in.

tempsort1

If exists the stub template (and any other templates) will be put in its own category sorted as " " (space) followed by tempsort1, otherwise it will be sorted with the value of " " (space) followed by the template name.

category2

An optional third stub category the articles should go in.

tempsort2

If exists the stub template (and any other templates) will be put in its own category sorted as " " (space) followed by tempsort2, otherwise it will be sorted with the value of " " (space) followed by the template name.

note

If exists the value will be added, as a "small" note, to the stub template.

name

The full page name of the template itself.

Примери

Користење на image

Врз основа на {{Естфол-гео-никулец}}:

{{Asbox 
 | name   = Предлошка:Естфол-гео-никулец
 | image   = Østfold våpen.svg
 | pix    = 30
 | subject  = страница за место во [[Естфол]] е
 | category = Никулци за географијата на Естфол
}}

Ќе се прикаже како:

Demo categories: | | [[Категорија:]]

Користење на icon и category1

Користењето на icon дава поголема фелксибилност во некои случаи отколку image и pix, бидејќи може да се користи со предлошки. Врз основа на предлошката {{Wales-footy-bio-stub}}:

{{Asbox
 | name   = Template:Wales-footy-bio-stub
 | icon   = {{Soccer icon|Велс|50}}
 | subject  = [[биографија|биографска]]
 | qualifier = поврзана со Велшката [[фубалска асоцијација]] е
 | category = Никулци за биографија на Велшки фудбалери
 | category1 = Никулци за луѓе од Велс
}}

ќе се прикаже како:

Demo categories: | | [[Категорија:]] |

Whatlinkshere

The page here should have a complete list of all templates using this template. This list can be compared with existing list of stub templates to identify new stub templates created out of process. The last entries will also be the most recently created items.

Семејството на Модул:Message box има седум предлошки за напоменувачи:

 • {{Ambox}} — за статии.
 • {{Cmbox}} — за категории.
 • {{Imbox}} — за податотеки.
 • {{Tmbox}} — за разговори.
 • {{Fmbox}} — за заглавија и подножја.
 • {{Ombox}} — за други видови страници.
 • {{Mbox}} — за употреба во различни именски простори и во склад со тоа си го прилагодуваат изгледот.

Сродни метапредлошки:

 • {{Asbox}} — за никулци.
 • {{Dmbox}} — за појаснувања.
 • {{Ivmbox}} — прост напоменувач по целата ширина со позадина во боја на слонова коска наменет да даде рамка за важни пораки/напомени и известувања.