Предлошка:Страница за рецензија

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба уреди

Оваа предлошка автоматски се вметнува во новите страници за рецензија, ставајќи ги во списокот на моментални рецензии (преку Категорија:Википедија:Моментални рецензии).

Кога ќе заврши рецензијата, заменете ја оваа предлошка со {{subst:Затворена рецензија}}.

Поврзано уреди

  • {{subst:РЕЦ}} Заменете ја оваа предлошка на разговорната страница на статијата за да го почнете процесот на рецензирање.
  • {{Рецензија}} Ова ја овозможува предлошката кој ја поврзува разговорната страница на статијата со нејзината страница за рецензија.
  • {{Стара рецензија}} Заменете го {{Рецензија}} на разговорната страница на статијата кога ќе заврши рецензијата (најпрво прочитајте ја документацијата за предлошката!).
  • {{Затворена рецензија}} Оваа предлошка ја става затворената рецензија во [[Категорија:Википедија:Затворени рецензии од МЕСЕЦ ГОДИНА]].