Предлошка:Стара рецензија

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба уреди

Оваа предлошка додава статии во Категорија:Википедија:Стари барања за рецензија. Треба да се употреби вака:

{{стара рецензија|архива=N}}.

Ако параметарот „архива“ не е употребен, предлошката води до рецензијата преку [[Википедија:Рецензија/ИМЕ НА СТАТИЈА]], а инаку, води до рецензијата која се наоѓа на [[Википедија:Рецензија/ИМЕ НА СТАТИЈА/архиваN]], каде што ИМЕ НА СТАТИЈАТА е името на статијата (добиено преку {{PAGENAME}}).

Ве молиме, секогаш употребувајте го параметарот „архива“, бидејќи инаку предлошката ќе води до страница којашто не постои.

Преместување на статијата уреди

Претпоставката на овој систем е дека рецензиите нема да се преместат (т.е. дека нивниот наслов е веќе конечен). Сепак, во случај да се премести статијата, горниот код веќе нема успешно да води до рецензијата на [[Википедија:Рецензија/СТАРО ИМЕ НА СТАТИЈАТА/архиваN]]. Ова може да се поправи со додавање на старото име на статијата на предлошката во следниов формат:

  • {{стара рецензија|СТАРО ИМЕ НА СТАТИЈАТА|архива=N}}

Оваа категорија ги содржи статиите со таков дополнителен параметар:

Поврзано уреди