Предлошка:Кандидати за избрана статија

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба уреди

Оваа предлошка ги додава страниците за разговор на статиите во Категорија:Википедија:Кандидати за избрана статија.

Ве молиме, не користете ја оваа предлошка непосредно, туку ставете {{subst:КИС}} на страницата за разговор на статијата која сакате да ја номинирате за избрана статија.

Поврзано уреди

  • {{subst:КИС}} — правилно ја вклучува оваа предлошка.
  • {{ИС}} — замена за оваа предлошка ако статијата била избрана, но не е прикажана на главната страница или...
  • {{ИС+ГС}} ...ако статијата е прикажана на главната страница.
  • Википедија:Кандидати за избрана статија за објаснувањe како да ги употребувате овие предлошки.