Оваа предлошка треба да се замени разговорната страница на статијата.

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба уреди

За да побарате предложите кандидат за избрана статија, уредете ја страницата за разговор на статијата и на врвот додадете

{{subst:КИС}}

а потоа зачувајте ја страницата. Ова ќе создаде врска до нова страница за дискусија на предлогот. Следете ја оваа врска и завршете го го Вашето барање по упатствата. Зачувајте ја страницата и Вашиот предлог веднаш ќе се појави во ВП:КИС.

Оваа предлошка ќе работи само ако има помалку од десет претходни кандитатури на една иста статија. Ако не работи, рачно најдете ја страницата која што треба да следува преку аргументот архива, па додадете на страницата за разговор {{кандидати за избрана статија|архива=N}}, каде што N е следниот слободен број на страница за предлог. Ве молиме пријавете какви било проблеми на оваа страница.

Поврзано уреди