Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба уреди

Ако некоја статија е избрана, а била и прикажана на главната страница, тогаш уредете ја нејзината страница за разговор, отстранете ги предлошките {{кандидати за избрана статија|архива=N}} или {{ИС|архива=N}} и ставете:

{{ИС+ГС|архива=N}}

каде што N е бројот на архивата под кој статијата станала избрана.

Оваа предлошка ги става страниците за разговор на статиите во Категорија:Википедија:Избрани статии кои се појавиле на главната страница заради водење сметка.

За стари избрани статии уреди

Ако статијата е избрана многу одамна и дискусијата за неа била на страница различна од „Википедија:Кандидати за избрана статија...“, тогаш искористете го параметарот стара= наместо архива=, проследено со насловот на страницата. На пример:

{{ИС+ГС|стара=Разговор за Википедија:Избрана статија/2006}}

ќе води до Разговор за Википедија:Избрана статија/2006.

Поврзано уреди