Предлошка:Автотаксономија/Physeter

Жив свет
Наттаксони
Домен: Еукариоти [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Еднокамшични [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Заднокамшични [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Целовити [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Кончести [Таксономија; уреди]
Царство: Животни [Таксономија; уреди]
Потцарство: Ткивни животни [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Двострани [Таксономија; уреди]
Наттип: Второусни [Таксономија; уреди]
Тип: Хордови [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Черепни [Таксономија; уреди]
Поттип: ’Рбетници [Таксономија; уреди]
Инфратип: Вистински вилични ‘рбетници [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Целоусни [Таксономија; уреди]
Наткласа: Четириношци [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Цицачовидни [Таксономија; уреди]
Класа: Цицачи [Таксономија; уреди]
клад: Копитари [Таксономија; уреди]
Ред: Artiodactyla [Таксономија; уреди]
клад: Artiofabula [Таксономија; уреди]
клад: Cetruminantia [Таксономија; уреди]
клад: Cetancodontamorpha [Таксономија; уреди]
Подред: Whippomorpha [Таксономија; уреди]
Инфраред: Cetacea [Таксономија; уреди]
Парворед: Toothed whale [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Physeterida [Таксономија; уреди]
Натсемејство: Physeteroidea [Таксономија; уреди]
Семејство: Physeteridae [Таксономија; уреди]
Род: Physeter [Таксономија; уреди]
Подгрупи (↻ поднови)
Наведи ги сите 0 непосредни поттаксони

Википедија сè уште нема статија за таксонот Physeter. Можете да помогнете со тоа што ќе ја создадете. Страницата што моментално ја гледате содржи податоци за таксономијата на „Physeter“.


Не ви е јасно зошто сте тука? Започнете со таксономијата на Википедија.

Матичен таксон: Physeterinae (Таксономијауреди)
Ранг: genus (се прикажува како Род)
Врска: Physeter (води кон Physeter)
Изумрен? не.
Секогаш да се прикажува? да (важен ранг)
Таксономски наводи:
Наводи за матичниот таксон:
Овие податоци се создадени со Шаблон:Taxonomy key (уреди разговор врски историја)

Содржината на категоријата е застарена? Стиснете тука за да ја подновите.