Подравски статистички регион

Подравски статистички регион (Словенски:Podravska regija) — еден од 12-те статистички региони на Словенија. Најголем град, најголемо културно и економско средиште е градот Марибор.

Подравски статистички регион
Podravska statistična regija
Статистички регион
Најголем градМарибор
Површина
 • Вкупна2.170 км2 (840 ми2)
Население (2011)
 • Вкупно323.119[1]

Според податоците од 2011 година во овој регион живеелео 323.119 жители.

Список на општини уреди

Во Подравскиот статистички регион има 39 обични и две градски општини:

Наводи уреди