Поглед од врвот (филм)

Поглед од врвот - (англиски: View from the Top) американски филм од 2003 година, во режија на Бруно Барето. Главните улоги ги играат: Гвинет Палтроу и Роб Лоу.

Содржина уреди

Единствената желба на Дона е да стане стјуардеса и затоа се пријавува како помошничка на пензионираната стјуардеса, а сега богата писателка, Сели. Но, и покрај помошта на Сели, Дона сфаќа дека тој процес е многу тежок.[1] .[2]

Наводи уреди

  1. „Стјуардеси во акција“, Антена, број 887, 26.6.2015, стр. 14.
  2. „Стјуардеси во акција“, Антена, број 886, 19.6.2015, стр. 18.