Питер Каузер (роден 8 септември 1983 во Трбовље, Словенија) е словенски кајакар кој се натпреварува од средината на 2000-та. Каузер освои еден златен медал во дисциплината К-1 слалом на ICF Кану Слалом Првенството 2009-та и еден бронзен медал во дисциплината 3 пати Кану К-1 слалом на ICH Кану Слалом Првенство во 2005.

Питер Каузер (2019)

Каузер исто така се натпреваруваше во категоријата кајак на диви води и дисциплината К-1 слалом на Летните олимписки игри во 2008 во Пекинг, но беше елиминиран во полуфиналето. Каузер се натпреваруваше и на Илинденскиот Кајак Слалом (ИКАС) во 2011 и го освои првото место.

Питер Каузер живее во Храстник, Словенија

Наводи уреди