Петронас Тауерс

Кулите Петронас (или едноставно Петронас Тауерс или Твин Тауерс) се два облакодери близнанци поврзани со ходник. Се наоѓаат во Куала Лумпур, главниот град на Малезија.

Кулите Петронас

Изградбата на овие кули траела од 1992 до 1998 година и биле највисоки во светот, додека не ги надвисил тајванскиот Тајпеј 101, но се највисоки кули близначки, по уривањето на Светскиот трговски центар во Њујорк.

Имаат по 88 ката и нивната намена и исклучиво за бизнис цели.

Според висината овие кули се 5 во светот.