Пача Камак е лик од митологијата на Инките и бог-создавач.

Пача Камак
Бог-создавач Пача Камак бил почитуван во овој храм
Хтонско божество создавач
Важен култен центарИхма
СопружникМама Пача
ДецаИнти, Мама Квила

Поврзано уреди