Парохии во Свети Кристофер и Невис

Парохиите во Свети Кристофер и Невис се првостепените административни единици во државата. Свети Кристофер и Невис се поделени на 14 парохии, од кои девет се на Свети Кристофер и пет на Невис.

ПарохииУреди

 1. Крајст Чрч Никола Таун (Свети Кристофер)
 2. Сент Ен Сенди Поинт (Свети Кристофер)
 3. Сент Џорџ Бастер (Свети Кристофер)
 4. Сент Џорџ Џинџерланд (Невис)
 5. Сент Џејмс Виндвард (Невис)
 6. Сент Џон Капистер (Свети Кристофер)
 7. Сент Џон Фигтри (Невис)
 8. Сент Мери Кајон (Свети Кристофер)
 9. Сент Пол Капистер (Свети Кристофер)
 10. Сент Пол Чарлстаун (Невис)
 11. Сент Питер Бастер (Свети Кристофер)
 12. Сент Томас Лоуленд (Невис)
 13. Сент Томас Мидл Ајланд (Свети Кристофер)
 14. Тринити Палмето Поинт (Свети Кристофер)

ПоврзаноУреди