Палата на управата

Палата на управата — објект во кој е сместена Владата на Македонија. Денешниот објект е целосна неокласична реконструкција на објектот на претходниот комплекс чиј автор бил Петар Муличковски.

Палата на управата
Зграда на Владата на Македонија
Платото пред зградата во 2019
Карта
Општи податоци
ГрадСкопје
ЗемјаМакедонија Македонија
Почната1970
СопственикВлада на Македонија
Проектирање и изградба
АрхитектПетар Муличковски
Палaтата на управата во 2011 г., дело на Петар Муличковски