Паднати (англиски: Fallen) - американски филм од 1998 година, во режија на Грегори Хоблит. Главните улоги во филмот ги толкуваат: Дензел Вашингтон, Џон Гудмен и Доналд Сатерленд.

Содржина уреди

Детективот Хобс присуствува на погубувањето на серискиот убиец што тој го уапсил. Но, и покрај тоа, убиствата продолжуваат...[1]

Наводи уреди

  1. „Паднати“, Вест, година XVII, 6,7 и 8 јануари 2017, стр. 28.