ОУ „Синиша Стоилов“ - Зрновци

„Синиша Стоилов“основно училиште во Зрновци, општина Зрновци[1]. Основано е под името Тодор Арсов, во чест на борецот во НОБ, но во 2009 година е преименувано во чест на локалниот бранител од конфликтот во 2001 година, Синиша Стоилов. Главното училиште се наоѓа во село Зрновци, каде настава посетуваат ученици од Зрновци од прво до деветто одделение и ученици од Мородвис и Видовиште од шесто до деветто одделение. Подрачните училишта се наоѓаат во село Мородвис и во село Видовиште, но во моментов наставата се одржува само во училиштето во Мородвис, каде учат и ученици од соседното село Видовиште, и посетуваат настава од прво до петто одделение.

„Синиша Стоилов“

Zrnovci skolo.jpg
Место
Општина: Зрновци
Нас. место: Зрновци
Основни информации
Директор: Кирчо Горгиев
Настава на: македонски
Контактни информации

Спортската сала во село Зрновци е во склоп на основното училиште и таа служи за одржување на наставата по физичко образование и други школски и воншколски активности и настани.

Учество на натпревариУреди

Освоени наградиУреди

Познати личности кои учеле во ова училиштеУреди

Познати личности кои предавале во ова училиштеУреди

НаводиУреди

  1. „Регистар на основни училишта“. data.gov.mk. Посетено на 30.01.2021. Проверете ги датумските вредности во: |access-date= (help)

Надворешни врскиУреди