ОУ „Благој Кирков“ - Велес

Благој Кирковосновно училиште во Велес, Општина Велес.[1]. Училиштето престанува да постои како посебен правен субјект од 05.09.2019. Со спојувањето на двете училишта „Благој Кирков“ и „Јордан Хаџи Константинов Џинот“[2] во нов правен субјект, основно училиште „Панко Брашнаров“[3]. Одлуката за спојување на училиштата е потпишана од Министерството за образование на 24 август 2019 година. Со формирањето на единствена административна и педaгошко-психолошка служба на училиштето и со задржување на постоечкиот персонал од наставници и стручна служба.

Благој Кирков

Место
Општина: Општина Велес
Нас. место: Велес
Местоположба
Основни информации
Контактни информации

Познати личности кои учеле во ова училиште уреди

Познати личности кои предавале во ова училиште уреди

Наводи уреди

  1. „Регистар на основни училишта“. data.gov.mk. Посетено на 30.01.2021. Проверете ги датумските вредности во: |access-date= (help)
  2. „ОУ Џинот плус ОУ Благој Кирков еднакво ОУ Панко Брашнар“. Ти Реков Ми Рече (англиски). Посетено на 2021-12-26.
  3. „ДВЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА ВО ВЕЛЕС СПОЕНИ ВО ЕДНО ОТИ НЕМА ДОВОЛНО УЧЕНИЦИ“. Сакам Да Кажам. 2018-08-30. Посетено на 2021-12-26.