Нова либерална партија

Нова либерална партија (НЛП)македонска политичка партија. Партијата учествува во коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ од 2011 година.[1]

Нова либерална партија
ВодачДраган Василески
Генерален секретарМихаил Давидовски
ОсновачЗоран Крстевски
Основана2009
Боижолта, сина и бела
Собрание
0 / 120
Општини во Македонија
0 / 80
Мрежно место
nlpmk.org
Политика на Република Македонија
Политички партии
Избори

Учество на избори

уреди

Од своето формирање во 2009 година, партијата учествувала во изборните коалиции предводени од ВМРО-ДПМНЕ на три парламентарни избори и тоа во 2011, 2014, 2016, 2020 и 2024 година.

Наводи

уреди

Надворешни врски

уреди