Никола Јун (англиски: Nicola Yoon) — јамајско-американска писателка.[1] Таа е најпозната по нејзината прва книга „Сè, сè“. Овој роман за млади беше прогласен за бестселер од страна на весникот „Њујорк Тајмс“ и во 2017 година беше адаптиран во филм под истото име. Во 2016 година, Јун ја издаде својата втора книга „И сонцето е ѕвезда“.

Фотографија од Никола Јун

Наводи уреди

  1. „nicola yoon“. nicola yoon (англиски). Посетено на 2020-10-10.